Woeziksestraat 692
6604CH Wijchen

Wat zijn de gevolgen voor het gezinsinkomen als u lange tijd uit de roulatie bent door ziekte of arbeidsongeschiktheid? Kunt u terugvallen op een andere inkomensbron? En is dat voldoende om het inkomensverlies te compenseren? Als dat niet zo is, is arbeidsongeschiktheid een groot risico dat u echt moet verzekeren.

Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering zorgt u voor periodieke uitkeringen als u langdurig arbeidsongeschikt raakt. U heeft veel mogelijkheden om de verzekering zelf in te vullen. Wat kunt u kiezen?

  • Het verzekerd bedrag. Dat is het bedrag dat u krijgt aan uitkeringen.
  • Het arbeidsongeschiktheidscriterium. Voor welk soort werk wordt u arbeidsongeschikt verklaard?
  • Het arbeidsongeschiktheidspercentage. In welke mate bent u arbeidsongeschikt voordat u uitkeringen ontvangt?
  • De wachttijd. Hoe lang moet u arbeidsongeschikt zijn voordat de uitkeringen ingaan?
  • De einddatum. Tot welke leeftijd wilt u uitkeringen ontvangen?
  • De dekking. Verzekert u alle oorzaken van arbeidsongeschiktheid of sluit u bepaalde aandoeningen uit?

Veel verzekeraars bieden actieve re-integratiebegeleiding aan, waardoor u sneller weer aan de slag bent. Ook hebben zij aandacht voor uw bedrijfssituatie tijdens de periode van uw arbeidsongeschiktheid. Zij helpen u zoeken naar een oplossing voor het geval dat uw bedrijf stil komt te liggen. Omdat u dan weinig tot geen inkomsten heeft, maar wel uw vaste lasten moet blijven betalen, kan dat leiden tot een faillissement.

DE PREMIE

De premie die u betaalt voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering is afhankelijk van de dekking die u kiest, de looptijd en het eigen risico. Met een beperkte dekking en een hoog eigen risico kunt u de premie laag houden. De premie is aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Daardoor wordt de verzekering een stuk betaalbaarder.

Meer weten over de verzekeringen?