Woeziksestraat 692
6604CH Wijchen

Het is weer Prinsjesdag geweest. Dat betekent dat de regering heeft laten weten wat er volgend jaar verandert in de basisverzekering. Op deze pagina leest u wat er precies wijzigt. Ook geven we u graag een aantal tips voor uw zorgverzekering in 2024.

Vanaf 2024 hebben ouderen recht op vergoeding voor trainingen op voorkomen van vallenongelukken.

De kraamzorg was in 2023 nog maximaal 10dg en vanaf 2024 wordt kraamzorg verlengd naar 6 weken na de geboorte. De eigen bijdrage per uur blijft hetzelfde.

Voor patiënten die herstellen van COVID-19 is er vanuit de basisverzekering vergoeding voor paramedische zorg (fysiotherapie, oefentherapie, ergotherapie en diëtetiek) De regeling zou aflopen op 1 augustus 2022, maar wordt nu verlengd tot 1 Januari 2025

Het eigen risico blijft in 2024 gelijk, namelijk €385

De zorgtoeslag gaat per 2024 omlaag! De maximale zorgtoeslag in 2024 wordt € 127,- per maand. Dit betekent dat de zorgtoeslag mogelijk niet meer de volledige premie van een basisverzekering dekt.

De Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) aanpak voor kinderen is toegevoegd aan het basispakket met als doel om overgewicht en obesitas te voorkomen.

Tips voor uw basisverzekering in 2024

  1. COLLECTIEF VERZEKEREN

Maak gebruik van de collectieve voordelen van uw werkgever, hiermee bespaart u niet alleen premie maar krijgt u ook ruimere vergoedingen. Informeer bij ons naar uw collectieve mogelijkheden.

  1. CHECK OF UW AANVULLENDE VERZEKERING NOG BIJ U PAST

Half november ontvangt u uw nieuwe polis voor 2024. Een goed moment om te kijken of uw aanvullende verzekering nog bij u past.

  1. BETAAL UW EIGEN RISICO IN TERMIJNEN

Wij bieden de mogelijkheid om in 10 termijnen te betalen. Zo komt u niet voor financiële verrassingen te staan. Vanaf november kunt u gespreid betalen van het eigen risico voor 2024 aanvragen.

Meer weten over verzekeringen? Bekijk dan onze video’s!

Meer weten over de verzekeringen?