Woeziksestraat 692
6604CH Wijchen

Het is weer Prinsjesdag geweest. Dat betekent dat de regering heeft laten weten wat er volgend jaar verandert in de basisverzekering. Op deze pagina leest u wat er precies wijzigt. Ook geven we u graag een aantal tips voor uw zorgverzekering in 2021.

De vergoeding van de combinatietest vervalt. Zwangeren met een medische indicatie krijgen de NIPT nog wel vergoed.

Vanaf 1 november 2021 is er vergoeding vanuit de basisverzekering voor het medicijn ataluren (merknaam Translarna).

Voor patiënten die herstellen van COVID-19 is er vanuit de basisverzekering vergoeding voor paramedische zorg (fysiotherapie, oefentherapie, ergotherapie en diëtetiek) De regeling zou aflopen op 1 augustus 2021, maar wordt nu verlengd tot 1 augustus 2022.

Vanaf 2022 is er vergoeding van verblijf nabij het ziekenhuis na CAR-T-celtherapie. Na deze behandeling kunnen ernstige complicaties optreden. Patiënten moeten daarom de eerste 2 weken na de behandeling in een expert-ziekenhuis blijven.

Patiënten die thuis gebruikmaken van mechanische ademhalingsondersteuning kunnen de elektriciteitskosten hiervan rechtstreeks declareren bij hun zorgverzekeraar. Veel verzekeraars hebben hiervoor een declaratieformulier op hun website.

Vanaf 1 november 2021 is er vergoeding vanuit de basisverzekering voor het medicijn Zolgensma.

Tips voor uw basisverzekering in 2022

  1. COLLECTIEF VERZEKEREN

Maak gebruik van de collectieve voordelen van uw werkgever, hiermee bespaart u niet alleen premie maar krijgt u ook ruimere vergoedingen. Informeer bij ons naar uw collectieve mogelijkheden.

  1. CHECK OF UW AANVULLENDE VERZEKERING NOG BIJ U PAST

Half november ontvangt u uw nieuwe polis voor 2021. Een goed moment om te kijken of uw aanvullende verzekering nog bij u past.

  1. BETAAL UW EIGEN RISICO IN TERMIJNEN

Wij bieden de mogelijkheid om in 10 termijnen te betalen. Zo komt u niet voor financiële verrassingen te staan. Vanaf november kunt u gespreid betalen van het eigen risico voor 2021 aanvragen.

Meer weten over verzekeringen? Bekijk dan onze video’s!

Meer weten over de verzekeringen?