Woeziksestraat 692
6604CH Wijchen

Het is weer Prinsjesdag geweest. Dat betekent dat de regering heeft laten weten wat er volgend jaar verandert in de basisverzekering. Op deze pagina leest u wat er precies wijzigt. Ook geven we u graag een aantal tips voor uw zorgverzekering in 2021.

Vanaf 2021 wordt de dagbehandeling in groepsverband voor ouderen en mensen met niet-aangeboren hersenletsel vergoed vanuit de basisverzekering. Dagbehandeling wordt nu nog betaald uit een subsidieregeling van de overheid.

Voor COPD-patiënten in subcategorie B2 wordt in 2020 het maximaal aantal behandelingen in het eerste jaar verhoogd naar 70. De daaropvolgende jaren is er recht op 52 behandelingen per jaar. Patiënten in subcategorie B1 houden de huidige vergoeding van 27 behandelingen in het eerste jaar en maximaal 3 in de daaropvolgende jaren.

Voor patiënten die herstellen van COVID-19 is er vanuit de basisverzekering vergoeding voor paramedische zorg (fysiotherapie, oefentherapie, ergotherapie en diëtetiek) tot zeker 18 juli 2021.

In de tweede helft van 2021 wordt de 13-weken-echo opgenomen in de basisverzekering. Deze echo komt naast de al bestaande termijnecho en de 20-weken-echo. Sommige foetale afwijkingen kunnen al eerder worden ontdekt dan tijdens de 20-weken-echo.

Medische kosten die verband houden met donatie Donoren betalen vanaf 1 januari 2021 geen verplicht eigen risico meer voor medische kosten die zijn voortgekomen uit een orgaandonatie.

Voor professionele stoppen-met-roken campagnes geldt geen eigen risico meer in 2021. Dit gaat om gedragsmatige ondersteuning in combinatie met begeleiding en medicatie. Geldig voor 1 stoppoging.

Tips voor uw basisverzekering in 2021

  1. COLLECTIEF VERZEKEREN

Maak gebruik van de collectieve voordelen van uw werkgever, hiermee bespaart u niet alleen premie maar krijgt u ook ruimere vergoedingen. Informeer bij ons naar uw collectieve mogelijkheden.

  1. CHECK OF UW AANVULLENDE VERZEKERING NOG BIJ U PAST

Half november ontvangt u uw nieuwe polis voor 2021. Een goed moment om te kijken of uw aanvullende verzekering nog bij u past.

  1. BETAAL UW EIGEN RISICO IN TERMIJNEN

Wij bieden de mogelijkheid om in 10 termijnen te betalen. Zo komt u niet voor financiële verrassingen te staan. Vanaf november kunt u gespreid betalen van het eigen risico voor 2021 aanvragen.

Meer weten over verzekeringen? Bekijk dan onze video’s!

Meer weten over de verzekeringen?